Myrafälle → Steinwandklamm

17:35:00 Unknown 0 Comments


Ahojte!
Ako prvý tip na výlet Vám chcem predstaviť trasu z dedinky Muggendorf v Rakúsku. Parkovanie je na konci dedinky a je bezplatné, okolie je nádherné. Hneď vedľa parkoviska je podnik na občerstvenie. Zaplatíte si vstup do hôr a túra sa môže začať. Vstupné je adekvátne k tomu ako to tam vyzerá. Je vidieť, že sa o turistický chodníček poctivo starajú.

Môžete si spraviť menší okruh len cez Myrafälle, kde stojí vstup 3,50€/dospelý alebo pokračovať ďalej na Steinwandklamm, kde vstup stojí 3€/dospelý. Je možnosť kúpiť si aj kombinovaný lístok, v tom prípade zaplatíte za obidva okruhy 6€/osoba. K lístku dostanete aj letáčiky, kde máte nakreslenú mapu, popis cesty a pod. 

Cez Myrafälle vedú väčšinou takéto chodníčky 
Značenie po celom chodníku je výborné. Nedá sa nikde stratiť. Neskôr vyjdeme z lesa von a pri fontáne si môžeme oddýchnuť a pozrieť si okolie. Ďalej pokračujeme po asfaltke, smerom na Steinwandklamm, je jedno či po modrej alebo po žltej. 
Po pol až trištvrte hodinke prichádzame do Steinwandklamm-u.

Cesta cez tiesňavu Steinwandklamm je oveľa pestrejšia. 15 metrový rebrík takmer v pravom uhle. Jaskyne, v ktorých kráčate po štvornožky (pozor na hlavu).

Jaskyňa Türkenloch

Výlet spolu s fotením, oddychovými prestávkami trvá tak 4 hodiny. Cesta cez vodopády Myrafälle a tiesňavu Steinwandklamm je dlhá 9 km.  Určite sa je na čo pozerať, príroda je očarujúca a takýto typ turistiky u nás (aspoň o tom neviem) chýba. A ešte niečo. Nezabudnite si čelovky, v jaskyniach je tma ;)

You Might Also Like

0 komentárov: